Как да използваме кокосово масло за коса

Как да използваме кокосово масло за коса

Включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Ето нашия процес.

Кокосовото масло е мастно, ядливо масло, което идва от кокосови орехи. Това е популярна съставка в широка гама от продукти. Серумите за коса, балсами, шампоани и овлажняващи продукти, всички твърдят, че подобряват косата с помощта на кокосово масло.

кокосовото масло е безопасно за използване самостоятелно или като компонент на други продукти за коса. Използването на кокосово масло само по себе си улеснява контрола на количеството масло, намалявайки риска от мазна коса.

С малко експериментиране кокосовото масло може да работи за голямо разнообразие от видове коса, от фино и накуцване на груби и дебели.

Малко кокосово масло върви дълъг път. Най -добре е да започнете само с капка или две, да видите резултатите и след това да коригирате съответно количеството, ако е необходимо. Хората с дебела, груба коса обикновено трябва да използват повече масло.

Хората могат да използват кокосово масло за косата си по различни начини, включително:

1. Овлажняваща суха коса и скалп

Повечето масла седят на повърхността на косата, но изследванията показват, че кокосовото масло прониква по -дълбоко в косата, което може да доведе до косата да се чувства по -мека и по -гладка.

Маслото помага да се напълни косата на косата, като прави сухата и повредена коса да изглежда по -здрава. Наличието на овлажнена коса може да намали щетите, които някои продукти, като сурови шампоани и стилизиращи продукти, могат да направят на косата.

човек може да опита да нанесе кокосово масло, преди да измие косата си или да използва стил на стилизиране, който прави продукт Косата изглежда суха.

Хората със сух скалп или състояния на кожата, които причиняват сухота, като екзема, също могат да се възползват от овлажняващите ефекти на кокосовото масло. Всеки със сериозно състояние на кожата трябва да говори с лекар, преди да използва нови продукти.

кокосовото масло също има хидрофобски ефект, което означава, че отблъсква водата. Този ефект може да попречи на косата да абсорбира водата и да я изсуши с течение на времето. Следователно, въпреки че случайната употреба ще помогне за овлажняване на косата, най-добре е да не се използва кокосово масло като дългосрочна стратегия.

2. Предотвратяването на фриз

косата става фризирана, когато водата влезе в шахтата на косата, което я кара да набъбне и да изглежда неравномерно. Кокосовото масло спира косата да абсорбира вода, особено във влажни климатични климати, което може да помогне за предотвратяване на фриз.

увредената коса има тенденция да изглежда фризирана, дори и при сухо време. Тъй като кокосовото масло може да проникне в шахтата на косата, то също може да помогне за изглаждане на повредена, неравномерна коса.

Опитайте да нанесете капка или две на суха коса, особено преди да излезете във влажно или мокро време.

3. Насърчаване на растежа на косата

Някои хора вярват, че кокосовото масло може да помогне за лечение на загуба на коса и да насърчи растежа на косата. Много рецепти за продукти комбинират кокосово масло с други масла, като индийско масло от цариградско грозде или орехово масло.

Резултатите от проучване от 2015 г. при плъхове предполагат, че формулите, съдържащи кокосово масло, могат да насърчават растежа на косата и да увеличат дебелината на косата.

Друго проучване от 2015 г. изследва загубата на коса поради щети и замърсяване на околната среда. Изследователите стигнаха до заключението, че кокосовото масло е в състояние да предпази косата от увреждане, обръщане или лечение на косопад.

4. Предотвратяването на химически увреждания

кокосовото масло прониква и запълва косата, което може да помогне за предотвратяване на влизане в косата в косата. От своя страна, това може да предотврати увреждане на косата, особено за хората, които използват кокосово масло стратегически.

например, човек, който планира да плува в хлориран басейн, може да намали количеството хлор, който влиза в косата им, като защитава, като защитава Той с кокосово масло.

По същия начин кокосовото масло може също да предпази косата от вредните ефекти на замърсяването на въздуха.

5. Добавяйки блясък

Подобно на други масла, кокосовото масло може да остави косата блести и гладка на външен вид. Някои хора използват няколко капки като блясък серум на суха коса.

Хората, които искат да избегнат силикони и подобни съставки, могат да изберат да заменят богатите на силиконови серуми за блясък с кокосово масло.

6. Освежаването на косата между измиването

Много хора със суха, груба или къдрава коса отиват по -дълго между измиването на косата, за да не изсушат косата си. След няколко дни обаче косата може да загуби своя стил или текстура. Напръскането на вода по косата понякога помага, но водата също може да причини фриз.

кокосовото масло работи добре като опресняване на косата и тъй като поддържа водата навън, може да предотврати и фриза. Просто пуснете няколко капки през косата, преди да я изтръгнете или усуквате.

7. Предварителната обработка на косата

Много тежки химикали могат да повредят косата, включително тези в избелвания, багрила и шампоани с тежки почистващи препарати.

Поставяне на кокосово масло върху косата, преди да се използват тези химикали, може да помогне за това да помогне за това да помогне за тези химикали може да помогне за тези химикали може да помогне предотвратяват сериозни увреждания на косата. Хората могат да опитат кокосово масло като предварителна обработка, преди да използват изясняващ шампоан или боя за коса.

С толкова много продукти за коса на пазара, може да бъде трудно да изберете правилния. Някои от предимствата на използването на кокосово масло включват:

  • Познаване на съставките. Въпреки че много продукти съдържат кокосово масло, използването на кокосово масло самостоятелно или като част от домашен серум за коса гарантира, че човек знае точно какво има в продукта си за коса. Това осъзнаване може да бъде особено важна за хората с алергии или химическа чувствителност.
  • Спестяване на пари. Кокосовото масло е достъпно в сравнение с много продукти за грижа за косата. Using coconut oil to make homemade products or replace an alternative hair product or two can reduce environmental impact by decreasing plastic waste and the volume of chemicals going down the drain.

Summary

Кокосовото масло е лесно достъпно в супермаркети, магазини за здравословни храни и онлайн. Както при всяка нова рутина за грижа за косата, може да отнеме косата известно време, за да се приспособи към маслото.

Разговорът със стилист или друг експерт по косата може да помогне на човек да определи най -добрия начин да включи кокосовото масло в своя Рутинна грижа за косата.

Хората с екзема, псориазис или състояния на скалпа може да искат да се консултират с дерматолог, преди да опитат кокосово масло. За повечето хора обаче е безопасно да се използват кокосово масло върху косата си.

  • Допълнителната медицина/алтернативна медицина

Медицински новини днес има строги насоки за снабдяване и рисува само от рецензирани https://harmoniqhealth.com/ проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Contents